Dagje Taupo en omgeving
Door: irisenleo
03 Juni 2012 | Nieuw Zeeland, Taupo
Iets verder doorgelopen dan de meute en daar ook genoten van het uitzicht. Erg woeste waterval/stroomversnelling.
Korte wandeling van een half uur gemaakt langs de rivier en daarna naar een gebied met thermische activiteit gereden, genaamd: Craters of the moon.
De wandeling over het 'park' was circa 45 minuten, waarbij je diverse geisers, borrelende modderpoelen en kraters tegenkomt. Een extra wandeling van 20 minuten gaat naar boven en geeft een mooi uitzicht op het hele gebied.
Na al deze wandelingen naar het motel teruggegaan en geluncht.
Vlakbij ligt een dam, die 3x per dag open gaat. Het water van Lake Taupo stroomt dan een kwartier lang door de bedding, waardoor het waterpeil in de rivier behoorlijk stijgt.
Om 2 uur stonden we klaar voor dit spektakel, met paraplu, omdat het begon te regenen. Wat een geweld als de sluizen open gaan! En leuk om te zien hoe het peil stijgt.
Terug in de stad was het weer droog, dus nog even gewinkeld en een ijsje gegeten.
Morgen weer verder, rond het meer en naar het westen.
03 Juni 2012 - 08:20
Bep:
Prachtig hoor! Het blijft verbazingwekkend mooi! En dan moeten wij er nog alle geuren en geluiden bij bedenken! Wat een wonderen der natuur! Heel mysterieus die craters of the moon!
Tot de volgende keer! -
03 Juni 2012 - 09:25
Barbara:
Mooi hoor! lijkt me een fantastisch gezicht!
Ga zo met pap brunchen in Kijkduin (alvast voor vaderdag, want dan zit ik in Griekenland).
Veel plezier nog!
Liefs Bar xx -
03 Juni 2012 - 18:57
Anneke:
Leo heeft al een lekker kleurtje zo te zien. En alweer prachtige foto's van een schitterende natuur. Het blijft genieten! -
03 Juni 2012 - 19:37
Ton:
We waren de hele dag in J'Dorp: verjaardag Jayden; 5 jaar, dus zie jullie foto's en lees jullie verslag pas nu.
Prachtige ruige plaatjes weer. !!
Keep up the good work.
liefs
wij
04 Juni 2012 - 08:35
Pamela:
Hoi Iris en Leo,
Wow wel indrukwekkend zeg, zo te lezen sporten jullie veel!
Kun je ook lekker blijven eten toch?
Einde schooljaar nadert dus druk voor de kids en voor mij. Vandaag is het trouwens 9 graden hier,
koud dus, dan is het bij jullie beter. Have fun ennuh veel plezier met de workouts.
x Pam