Van Manukau naar Taupo
Door: irisenleo
02 Juni 2012 | Nieuw Zeeland, Taupo
Allerlei dorpjes onderweg bekeken, het ene dorpje leuker als het andere.
Ik had een aantal bezienswaardigheden geselecteerd, maar die waren niet allemaal even interessant (ook niet voor de foto). De zon scheen, dus het maakte ons niet uit.
Hamilton is een vrij grote stad, dus die hebben we maar gemeden. We zijn niet zo van de culturele gebouwen. We waren blij weer op het platteland te zijn, met mooie vergezichten.
In Tirau heb je twee gebouwen in de vorm van dieren, gemaakt van ijzer. Een daarvan op de foto gezet voor jullie. In Putarara een wandeling langs de rivier gemaakt. Hierbij moest je geregeld over afscheidingen heen (geplaatst voor het vee). Die hekken stonden onder stroom, dus waren er oversteekplaatsen gemaakt. Leo even op de foto gezet bij zo'n oversteek. Daarna lekker geluncht in de open lucht met de eitjes die we gisteren gekookt hebben.
In Tokoroa heb je veel speciale beelden staan van hout. Vertellen de historie van de Maori's. Een daarvan, met karakteristieke Maori-tong, bij dit verslag gezet.
Aangekomen in Taupo was het nog steeds lekker weer. We hebben een motel aan het meer (Le Chalet Suisse - klinkt goed he?). We blijven hier 2 dagen, zodat we het hele gebied op ons gemak kunnen verkennen. Het lijkt veel op Rotorua, met al die geisers. En je kunt er heerlijk wandelen.
We hebben weer eens indiaas gegeten vanavond (we kunnen naar het centrum lopen). We worden nog eens indiaas! Maar het blijft lekker.
02 Juni 2012 - 09:21
Ton:
Hi there,
dank voor "onze" foto !!!
Pas maar op Leo dat je niet aan de stroom blijft hangen !!
Hebben jullie nog plaats in jullie geheugen om ál die ervaringen op te slaan en te verwerken ??Tjonge jonge jonge.
En wat jullie nu allemaal meemaken met en over die Maori's dat hebben wij dus met de indianen in de US.
By the way: wat staat er allemaal op de menukaart qua échte Nieuw Zeelandse en Australische gerechten ??
Have fun !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
02 Juni 2012 - 10:46
Bep:
Vanuit La Place in Roermond tussen de Duitsers een reactie:Jullie hebben weer een hele leuke dag achter de rug met spannende momenten. Gelukkig weer heelhuids terug in een leuk verblijf.
Tot de volgende keer!