Laatste weekje - Reisverslag uit Rolleston, Nieuw Zeeland van irisenleo - WaarBenJij.nu Laatste weekje - Reisverslag uit Rolleston, Nieuw Zeeland van irisenleo - WaarBenJij.nu

Laatste weekje

Door: irisenleo

Blijf op de hoogte en volg

13 Juni 2012 | Nieuw Zeeland, Rolleston

Alweer de laatste week! Wat gaat de tijd ineens snel.

Leo wilde de voetbalwedstrijden volgen via 'uitzending gemist', maar de Fifa heeft daar een stokje voor gestoken (vanuit landen die niet mee doen aan de EK). Wel kan je per wedstrijd betalen aan de Fifa (boeven zijn het!), dus dat doen we maar voor de wedstrijden van Nederland. Sommige wedstrijden worden illegaal gedownload vanaf de BBC en kunnen we wel gratis bekijken. Hopen dat ze Nederland vandaag opnemen. En anders morgenochtend rond 10 uur kijken naar de Fifa-beelden (die nog eens slecht van kwaliteit zijn ook).

Gisteren was het bewolkt en koud. Vandaag schijnt het zonnetje weer, dus hebben we lekker 2 uur gewandeld in een mooi park in Christchurch. Ook naar het centrum gelopen, waar niet veel meer van over is na de aardbeving. Je kunt er haast niet komen, omdat alles afgezet is. Triest om te zien hoe alle oude pandjes en de bekende kerk ingestort zijn.

Morgen gaan we naar het Antarctic Centre, waar je je op Antarctica waant. Er is o.a. een 4D-film en je maakt een rit met een gigantische terreinwagen door de sneeuw. Natuurlijk zijn er ook pinguins en andere beesten. Overmorgen de foto's daarvan.

Nog een paar wetenswaardigheden over onze reis:

- 33 motelovernachtingen + etentjes
- gemiddelde prijs motelkamer: € 64,-
- gemiddelde maaltijd incl. fles wijn: € 50,-
- 100 creditcard afschrijvingen (tot nu toe)
- 45 verslagen gemaakt met 372 foto's
- 38 familieleden/vrienden volgen ons
- van jullie allemaal tot nu toe 310 reacties gekregen!

Tot overmorgen!

• 13 Juni 2012 - 04:54

De temperatuur bij het verslag klopt niet helemaal hoor! Het is hier tussen de 9 en 11 graden. Het zonnetje klopt wel!

• 13 Juni 2012 - 05:30

Elly En Hans:

Troost jullie met de gedachte dat het hier nog steeds geen lekker weer is hoor. Kon even niet reageren i.v.m. andere dingen. Weer zulke mooie foto's, zonde dat er zoveel beschadigd is in het
    stadje. Ja die tijd die vliegt, maar jullie kunnen terugkijken naar een schitterende reis, wauw wat een mooi land is Nieuw-Zeeland. Dus jullie moeten handschoenen en mutsen op, lijkt ons weer een mooie trip, het houd niet op, benieuwd naar de foto's.
    Leuk dat lijstje, 372 foto's ik had er zeker meer gemaakt zet er maar 1000 voor, maar ja dat weten jullie. Willen jullie alvast feliciteren met jullie trouwdag. En geniet nog maar van de laatste dagen.
    liefs elly en hans

• 13 Juni 2012 - 05:31

Janny:

Geniet nog even van de laatste dagen.
    Hier is het zo rond de 15 graden nu.
    Ik heb genoten van al jullie verslagen.
    Goede reis terug naar huis.
    Dat wordt weer afkicken!

groetjes

• 13 Juni 2012 - 06:02

Barbara:

Wat raar dat de FIFA dit doet zeg, wat een (anti)-reclame! Ach Leo kan thuis alles nog eens op zijn gemak bekijken hoewel dit natuurlijk minder leuk is (achteraf).
    We blijven hier achter 'oranje' staan. Ja het schiet op he nu, nog maar een weekje. Jullie kunnen in elk geval terugkijken op een schitterende reis en wellicht is het toch ook wel weer leuk als jullie thuis komen om dit alles echt te verwerken. Grappig dat lijstje wat jullie gemaakt hebben; je zou bijna denken dat je niets te doen hebt (haha). Mis het aantal gereden kilometers nog, was al iets van 8000 toch? Ik heb mijn laatste werkdag vandaag voor de vakantie, kijk er enorm naar uit.
    Voor vrijdag alvast gefeliciteerd met jullie 33 jarig huwelijk, maak er een gezellige dag van. En alvast een hele goede terugvlucht de 20/21e.
    Geniet er nog maar lekker van! Dikke kus,
    Bar xx

• 13 Juni 2012 - 06:41

Hugo En Jos:

Hoi Iris en Leo,

Voor je het weet is het voorbij en ben je terug met een prachtige ervaring. Wij hebben door jullie verslagen weer onze eigen herinneringen aan dit mooie land op kunnen halen. Veel overeenkomsten maar ook verschillen die zeer de moeite waard zijn! In Nederland zijn en toch ook vakantiegevoel krijgen dank zij jullie! Uiteraard nog een goede laatste week en terugreis gewenst door ons,

Groet Hugo & Jos

• 13 Juni 2012 - 08:40

Ton:

Time flies when you have fun.
    Een Oh zo waar gezegde.

Aan alles komt een eind, is er nog zo een.
    Maar de belangrijkste is:

D I T N E M E N Z E J U L L I E N O O I T M E E R A F..

Dus............... al is het nog maar één week : HAVE FUN !!!

en ps.

gelukkig zijn jullie schatrijk en kunnen jullie nog een week blijven.
    LOL

• 13 Juni 2012 - 09:31

Kees En Miek:

Mooie foto´s weer en leuk die statistieken! Zeker pensionados, he, dan heb je tijd voor zoiets, hahaha. Nog maar een paar dagen en dan weer terug naar het zonovergoten ( ahum! ) Zoetermeer. Dat zal wel afkicken worden, gewoon weer naar de Appie Happie. Toch zal het wel weer fijn zijn om geen leeg huis naast ons te hebben. Nog even genieten, jullie daar!

• 13 Juni 2012 - 11:53

Truus:

nog maar een weekje, belachelijk hoe snel het is gegaan! En jullie hebben zo vreselijk veel gedaan, en kennelijk alles goed bijgehouden, leuk hoor, die statistieken, jammer dat we nu zelf moeten uitrekenen hoeveel jullie hebben uitgegeven :-)))
    tot volgende week donderdag, liefs, Truus
    ps ik heb de vissen geen eten meer hoeven geven, dus kennelijk waren er niet meer dode vissen te vinden, anders hadden ze mij wel weer voor een dagje gevraagd :-)