Van Wellsford naar Manukau - Reisverslag uit Manukau City, Nieuw Zeeland van irisenleo - WaarBenJij.nu Van Wellsford naar Manukau - Reisverslag uit Manukau City, Nieuw Zeeland van irisenleo - WaarBenJij.nu

Van Wellsford naar Manukau

Door: irisenleo

Blijf op de hoogte en volg

01 Juni 2012 | Nieuw Zeeland, Manukau City

Zo'n 17 km ten westen van Wellsford ligt een nationaal park. Eerst daar heengereden en een flinke wandeling gemaakt. We zijn niemand tegengekomen, alleen veel vogels, waaronder een vijftal wilde kalkoenen. Ze liepen een stukje met ons mee, heel gezellig!

Het uitzicht op de top was weer eens geweldig. Dan zijn de stijve kuitjes snel vergeten.

Vervolgens afgezakt langs de westkust en een zijweg genomen (geen rondweg, dus zelfde weg weer terug) naar de kust bij Waimauku. Hier broeden veel Jan van Genten, die helaas in mei net zijn weggetrokken richting Australie om te overwinteren.

De wandeling naar de vele uitkijkpunten was grandioos. We hebben de hele dag een strakblauwe hemel gehad, dus het was genieten. De kust is hier heel ruig en de zee wild. Een lekker kleurtje opgedaan dus.

Eenmaal op de hoofdweg weer een afslag genomen naar een groot nationaal park bij Auckland. Bij het visitor center een wandeling gemaakt door de rimboe. Het uitzicht op de parkeerplaats was ook al mooi.

Na al dat wandelen snel door Auckland gereden via de westkant en een motel genomen in Manukau, een grote voorstad. Op de weg hierheen nog een mooi plaatje geschoten van een uitzicht van Auckland vanaf de bergweg. Je ziet zelfs de Sky toren liggen.

Morgen weer verder. De route moeten we vanavond nog bepalen, dus dat horen jullie morgen.

• 01 Juni 2012 - 08:10

Ton:

Ook goede morgen,

Bij ons is het juni en 14 graden.
    Down Under is het zwaar herfst en "neemt men een kleurtje " Toe maar.
    Maar............ het is jullie gegund Neem het er van. Prachtig strak blauw luchtje trouwens en vraagje :: Zijn het de Jan van Genten of de Jannen van Gent ?? hahahaha

Groetjes - geniet en have fun ( wij doen hier wel een trui aan )

T & R

• 01 Juni 2012 - 08:19

Elly En Hans:

Wat is het (wauw, wauw) weer mooi daar, die ruige zee en die rotsen, jammer van de Jan van Genten, dat lijken me zulke mooie vogels. Schandalig hoor al die lekkere gebakjes, en ons maar lekker maken, ja dat horen jullie nog jaren. Leuk die foto net een schilderij.
    Geniet en geniet maar weer verder, liefs Elly en Hans

• 01 Juni 2012 - 09:51

Bep:

Wat mooi allemaal, weer een heerlijke natuurdag met prachtig weer.
    Konden jullie die bijzondere bruine berg ook beklimmen?
    Ben benieuwd wat jullie verdere plannen zijn en wat voor spectaculaire dingen jullie nog te zien krijgen.
    Vanaf nu komt er zeker geen kalkoen meer door jullie keel?
    Bye!

• 01 Juni 2012 - 13:58

Barbara:

Mooie foto's weer hoor. Maar wat een lunch voor Leo!!!! Kan niet gezond zijn toch? Het is maar goed dat jullie veel wandelen. Geniet maar lekker hoor van al dat lekkers, zowel van de natuur als de dingen om de inwendige mens in ere te houden! Liefs Bar

• 02 Juni 2012 - 06:44

Bas:

Wat moet dat geweldig zijn om helemaal geen mensen tegen te komen en dan gewoon een eindje lopen met kalkoenen om je heen, dat zijn jullie bewakers, jullie veiligheids engelen!
    En wat een schitterende foto's, het kan niet op, dit moet toch het Paradijs op aarde zijn. Bedankt maar weer voor het genieten van jullie reisverslag en foto's en weer een hele mooie dag toegewenst. Nog even voor Leo, vandaag staat in de finale van de Haaglanden Cup: RAS !! Mooi toch als je bij de beste 2 van de 98 deelnemende clubs zit.
    liefs en geniet ze!! Bas