Naar Whangarei en wellsford - Reisverslag uit Wellsford, Nieuw Zeeland van irisenleo - WaarBenJij.nu Naar Whangarei en wellsford - Reisverslag uit Wellsford, Nieuw Zeeland van irisenleo - WaarBenJij.nu

Naar Whangarei en wellsford

Door: irisenleo

Blijf op de hoogte en volg

31 Mei 2012 | Nieuw Zeeland, Wellsford

Gisteren werkte de wifi-verbinding in het motel niet, dus konden we helaas geen verslag maken. Vandaag dus een verslag van twee dagen.

Voordat je Auckland uit bent met de ochtendspits, ben je al een uurtje verder, maar daarna werd het weer heerlijk rustig op de wegen. Langs de oostkust naar het noorden gereden, waarbij we een aantal badplaatsen hebben aangedaan. Mooie kust! Bij een leuk cafeetje koffie gedronken. Het hele cafe was volgepakt en beplakt met van alles. Het opvallendst was de deur, waar bh's aan hingen. De andere foto's van het interieur zien jullie later wel.

Nog een mooie strandwandeling gemaakt, waar we veel mooie schelpjes verzameld hebben. Daarna aan het strand geluncht in het zonnetje.

Bij het schiereiland bij Whangarei afgeslagen naar een berg die uitzicht gaf op de baai. Eerst nog naar boven klimmen, waar we inderdaad een schitterend uitzicht hadden!

Motel in Whangarei gevonden en 's avonds indiaas gegeten. Het was weer heerlijk. Zelfs een toetje ging er nog in.

Vanochtend eerst naar de waterval van Whangarei gegaan, zo'n 5 km buiten de stad. Het is een prachtige waterval, waar je helemaal omheen kunt lopen. Van alle kanten dus foto's genomen, ook van bovenaf.

Daarna in het centrum naar een park gereden, waar je mooie wandelingen kunt maken, de berg op. Nou, dat hebben we geweten! We hebben anderhalf uur gelopen. Eerst drie kwartier alleen maar stijgen, daarna de steile afdaling. Zelfs Leo heeft nu pijnlijke kuiten. Hoe ik er aan toe was, kunnen jullie wel raden.......... .

Vanmiddag in Matakohe naar het Kauri Museum geweest, waar van alles over deze reuze bomen is te zien. Ook veel meubels, die van dit hout gemaakt worden. Leuke rondleiding gekregen en zelf nog het e.e.a. bekeken. Ook de hars van de Kauri is in deze omgeving beroemd en in een kelder hadden ze hier een hele verzameling van liggen. Erg mooi spul en je kunt er van alles mee maken. Het hars van Hercules kwam uit China trouwens, dus Leo kende het hele proces al.

Zitten nu in een mooi motel in Wellsford. Morgen weer langzaam afzakken naar Auckland. En zeker eerst nog lekker wandelen in de vele Kauri-bossen hier. Kunnen we de spierpijn van vandaag eruit lopen.

• 31 Mei 2012 - 08:30

Ton:

Alwéér prachtig prachtig prachtig.
    Ik ben blij met al deze mooie foto's want als ik al lees dat jullie spierpijn hebben, nou, mijn heupjes en knietjes zouden al deze inspanningen niet aangekund hebben. By the way: Jullie boffen ongelofelijk met het weer daar.
    Het is hier grijs / grauw en fris vandaag.
    Have fun !!!! Vandaag krijgt de vijver zijn laatste ( ?) algen beurt denk ik.

Gr. T & R

• 31 Mei 2012 - 09:04

Kees En Miek:

Och arme Iris, ik hoop dat je snel van de spierpijn af bent. Wel fantastisch weer de foto´s, die gemaakt zijn. En leuk zo´n deur met bh´s, je moet maar op het idee komen!
    Veel plezier nog, jullie 2-en!

• 31 Mei 2012 - 09:09

Bep:

Wat mooi allemaal: die prachtige rotsformaties langs de kust. En die tocht rond de waterval......
    En bij het lezen van de bergbeklimming kreeg ik ook pijn in mijn kuiten. Wat goed dat jullie dit allemaal nog kunnen meemaken. Over 10/20 jaar doe je dit niet meer zo makkelijk.
    Rare snuiters die NieuwZeelanders met schoenen aan een hek en bh's aan de muur. Zou het geluk brengen? Ook leuk dat museum, weer eens wat anders en aangenamer voor de spieren.
    Hebben jullie daar nog een leuk souvenirtje gekocht?

• 31 Mei 2012 - 09:29

Danielle:

Whahaha, iuithijgbankje, ben benieuwd of die in de dikke van dale staat!
    Ik zal hem eens in wordfeud leggen, hihi
    Heb je ook je bh afgegeven als souvenier Iris?

Het blijft heerlijk opstaan met jullie verslagen, dank daarvoor.

Veel plezier nog.

Liefs daan en xander

• 31 Mei 2012 - 16:14

Barbara:

Schitterende foto's weer! Jullie wandelen wat af als ik het zo lees. Moet ook wel met al dat lekkers wat jullie naar binnen schuiven en goed dat je het volhoudt Iris! De spierpijn moet je dan maar voor lief nemen, en anders lekker laten masseren door Leo (en andersom).
    Mooie waterval zeg, ziet er fantastisch uit allemaal.
    Veel plezier verder
    Liefs
    Bar xx

• 31 Mei 2012 - 18:38

Patsy En Boudie:

31 mei: Tot nu toe jullie boeiende reiservaringen bijgehouden. Leuk hoor.
    Echter, vanaf morgen zijn we ook op pad naar Slovenie om ca. de 20e juni weer terug te zijn.
    Ik heb om die reden verzocht om voorlopig geen berichten naar ons te sturen. Anders loopt mijn bus vol. En zoals jullie weten zijn we niet zo bedreven om e.e.a. ook in het buitenland te gaan volgen.
    Nog veel plezier en een heel goede voortzetting van jullie prachtige reis.
    Groetjes

• 03 Juni 2012 - 17:47

Anneke:

Schitterend die waterval, ben er weg van!