Dagje Auckland - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van irisenleo - WaarBenJij.nu Dagje Auckland - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van irisenleo - WaarBenJij.nu

Dagje Auckland

Door: irisenleo

Blijf op de hoogte en volg

29 Mei 2012 | Nieuw Zeeland, Auckland

Vandaag de belangrijkste bezienswaardigheden van Auckland bezocht (althans wat wij leuk vonden om te zien).

Eerst de Sky toren op gegaan. Die is 220 meter hoog, dus met de lift naar de 52e verdieping. Als je dan uitstapt ligt heel Auckland en omgeving ver onder je! Je kunt rondom lopen en ook op de glazen bodemplaten lopen. Op de foto zie je dan het effect hiervan onder je voeten. Doodeng! En dan heb je nog de gekken die een sprong van de toren maken, vanaf een platform. Kost je nog een vermogen ook. Geprobeerd dit te fotograferen toen een jongen er af sprong.

Lekker koffie met gebak gedronken op grote hoogte. Weer eens wat anders dan op een terrasje.

Daarna een wandeling gemaakt door het centrum en veel foto's gemaakt. Een paar hiervan bij dit verslag geplaatst.

Het was lekker zonnig, dus het park bij de universiteit ook een bezoek gebracht. Als laatste nog naar een artistiek buitenwijkje gegaan, waar we gewinkeld hebben en koffie gedronken hebben. Leo heeft er nog een mooie ketting gekocht.

We vinden Auckland niet echt bijzonder (buiten de sky toren dan). Wel lekker rustig op straat en alles is gemakkelijk te belopen. Het parkeergeld is schandalig hoog (€ 3,60 per half uur). We houden toch meer van de natuur.

Morgen naar het noorden, boven Auckland. Schijnt ook heel mooi te zijn, met veel baaien. Het weer blijft mooi, dus we gaan verder met genieten.

• 29 Mei 2012 - 06:47

Barbara:

poeh, wat lijkt me dat eng, vooral die glazen platen waar je op moet lopen! Weet niet of ik dit gedaan zou hebben. Gelukkig dat jullie wel met een lift naar de 52e verdieping konden, je zal het moeten lopen! Die cake ziet er inderdaad heel mooi uit, net een kunstwerk.
    Liefs, Bar xx

• 29 Mei 2012 - 08:06

Pamela:

Hoi Iris en Leo,

Weer zo'n hoogtevreesding ah...! Wel een heel mooi uitzicht. Mag ik ook zo'n taartje.
    Is het thuis na te bakken Leo?
    Ik ga nu aan de sollicitaties.

Pam

• 29 Mei 2012 - 09:25

Ton:

Tja, ook wij zijn niet echt stadsmensen. Als je er bent moet je uiteraard alles uitgebreid bekijken, om daarna weer heerlijk de natuur in te duiken.
    Die glazen vloer van de Sky Tower deed me denken aan de buitenlift van het Peach Tree Plaza Hotel in Atlanta, die vloer is ook en glas en dan ga je met een "zoef "gang met die lift naar boven.Of het platform van de Grand Canyon. Alweer hele mooie prentjes jongens.
    Het weer is hier helemaal omgeslagen. Temp. zakt enorm en het regent, dus...........
    Dan maar weer denken aan het liedje van gerard Cox: "Tis weer voorbij die mooie zomer" Maar we duimen dat de dip maar tijdelijk is.

HAVE FUN GUYS !!!!

• 29 Mei 2012 - 09:36

Bep:

Hoi Jut en Jul,
    Wat een hoogte he? Wel een prachtig uitzicht. Het lijkt op de toren in Toronto. Lisette durfde toen als enige helemaal op zo'n glasplaat te staan. De rest alleen met 1voet.
    Schandalig hoog dat parkeergeld.
    Het park ziet er ook mooi uit met die hoge palmen. Wat boffen jullie met het weer. Hier weer regen en gisteren bij ons dichte mist en kou. Heel raar alleen zo vlak langs de kust, want bij de Hengelolaan was het heel zonnig en warm.
    Als het gebak net zo lekker smaakt als het er uit ziet...............mmmmmmmm..wat een kunstwerk!
    Goede reis morgen!

• 29 Mei 2012 - 10:53

Elly En Hans:

Kunnen jullie niet z'n taartje opsturen, ziet er zo heerlijk uit.
    Geeft ons een heel fijn gevoel om jullie zo te zien genieten hoor, de toren doet ons denken aan de toren van Berlijn dat was ook zo mooi, maar daar stond je gewoon op de vloer en niet op glas, brrr.
    Jullie hebben het mooie weer gewoon verdient, toch, blijf gewoon genieten en we wachten weer op de volgende foto's.
    Liefs El en Hans

• 29 Mei 2012 - 10:56

Truus:

Hoi, ik zit weer op mijn werk na een lekker weekje heel warme vakantie, ik heb maar net gedaan of ik in Frankrijk was en de klussen de klussen laten zijn (en ik had zulke grootse plannen.....).
    Ik heb jullie hele reis net even gelezen (tussen al de mails door die in de vakantie waren binnengekomen). Wat een prachtige foto's en wat hebben julile veel gewandeld en op enge hoogtes en bruggen gelopen! Heel dapper.
    liefs en ga zo door,
    Truus

• 29 Mei 2012 - 12:28

Kees:

Wat een schitterend uitzicht; maar niets voor mij met mijn hoogtevrees. En dan zijn er nog gekken die er vanaf springen, moet er niet aan denken. Die cake die lijkt me wel wat. Geniet verder van jullie reis.