Van Waihi naar Whitianga
Door: irisenleo
26 Mei 2012 | Nieuw Zeeland, Whitianga
13 km verder ligt een kloof, waar je naar toe kunt wandelen. Mooie wandeling gemaakt over hangbruggen, via spoorrails van het vroegere treintje en via tunnels. Aardedonker in de tunnels dus je zaklantaarntje kwam goed van pas Truus!
Verder doorgereden naar Hahei waar twee bezienswaardigheden zijn. Allereerst een bepaald stuk strand (hot beach) waar je in warm water kunt zitten als je daar een kuil graaft. Die vult zich dan met warm water. Raar gezicht, al die poedelende families.
Iets verderop is de Cathedral Cove. Je kunt er naar toe wandelen, maar wij hebben zo'n 15 minuten gelopen naar beneden, waar je een mooi uitzicht op de grot hebt. Toen weer een kwartier naar boven (alleen maar klimmen), dus ik kwam voor dood aan boven. De conditie van Leo is toch iets beter dan die van mij.
Zitten nu in een motel in Whitianga en hebben net pizza gegeten bij de haven.
Morgen richting Thames en dan naar Auckland
26 Mei 2012 - 14:11
Bep:
Veel gedaan weer! Leuke dingen ook! Goed dat jullie de klompen goud in de auto opgeborgen hebben. Eng, zo'n donkere tunnel, zou ik zelfs met een zaklantaarn nog eng vinden.
Zo'n warmwaterbad lijkt mij echt helemaal ideaal! Het is alleen dat ik vandaag naar een koudwaterbad snak, maar dat zal wel weer gauw over zijn.
Alle Big Billies er weer uit gelopen?
Bedankt voor de leuke kaart; we zullen morgen een toast uitbrengen op jullie. Gebak eten jullie genoeg zo te zien.
Ik heb een tablet gekocht/gekregen, dus misschien tot gauw op Wordfeud! -
26 Mei 2012 - 16:42
Barbara:
Bep gefeliciteerd, zo te lezen ben of was je jarig!
Ik vind het knap van je Iris dat je over al die hangbruggen durft te lopen! Mooie foto's weer hoor.
Kilometers wandelen maar dan zie je ook wat!
Ik heb gewerkt vandaag, en zit nu uit te puffen.
Kijk weer uit naar jullie volgende verslag + foto's
Liefs, Bar xx -
26 Mei 2012 - 18:56
Hugo :
Op naar Thames wederom benieuwd hoe jullie dit ervaren. Auckland stap in de lift van de tvtoren en benieuwd of je op de glasbodem durft te staan! Kijk van boven hoe men hier een kruispunt oversteekt! Veel plezier. Gr. Hugo's& Jos -
27 Mei 2012 - 08:46
Ton:
Normaal ben ik een van de eersten met mijn reactie, maar we hebben al 2 dagen Truus en Peter op bezoek en dan ga ik natuurlijk niet uitgebreid achter de PC.
Wat een leuke ervaringen hebben jullie alweer achter de rus. tjonge jonge jonge, en nog zo veel dagen voor de boeg.
man man wat een reis en wat een belevenissen.
Geniet !!!
27 Mei 2012 - 13:50
Anneke:
Iedere keer weer wat nieuws, ik krijg zin in zo'n waterbad, lijkt me een weldaad voor het lichaam, daar kom je vast als herboren uit:-) Ik ga zo ook maar van het zonnetje genieten, het is ten slotte heerlijk weer. Maar eerst jullie volgende dag doornemen. -
29 Mei 2012 - 07:46
Pamela:
Hoi Iris en Leo,
Wat een prachtig stuk natuur, maar je moet niet net als ik hoogtevrees hebben geloof ik, man die hangbruggen!!
Ze te lezen kan je ook overal lekker eten, dit land komt op mijn lijstje om naar toe te gaan.
Veel plezier.
Pamela