Van Rotorua naar Waihi
Door: irisenleo
25 Mei 2012 | Nieuw Zeeland, Waihi
Een stuk noordelijker gestopt bij Kiwi 360 (verwijzend naar 360 graden rondkijkend: alleen maar kiwi's), waar we een rondleiding in de boomgaarden kregen. Was heel interessant en na afloop mocht je van alles proeven (dus kiwi-likeurtje genomen). Ook kiwi-sap gekocht voor onderweg. Lekker fris en supergezond.
In Mount Maunganui lekker aan de haven geluncht. De meeuwen vonden het ook gezellig, dus zaten met z'n allen rond de auto te wachten op hun lunch.
Zijn nu in Waihi beland in een motel vlak bij het centrum. Kamers zijn net opgeknapt, dus het ziet er allemaal picobello uit. Vanavond eten bij de thai.
Morgen gaan we eerst van alles bekijken in en rond Waihi. Er is hier een nog werkende goudmijn (geopend in 1987), waar je vanuit het stadje mooie uitkijkpunten op hebt. Ook rijdt er een speciale trein de goudroute. En we willen naar de kloof, die hier 13 km vanaf ligt. Daar kun je mooie wandelingen maken.
Genoeg te doen dus, voor we verder het schiereiland op gaan richting Coromandel.
Nog een foto van Leo bijgevoegd, etend van zijn dagelijkse favoriete gebakje: chocolate/caramel slide. Massief, maar overheerlijk. Overigens is hij ook dol op de Big Biggies, grote koeken met chocoladestukjes. Of zoals Leo ze noemt: robuuste koeken.
25 Mei 2012 - 06:41
Barbara:
Dit zijn echt de mooiste foto's hoor, dat wordt inlijsten. Wat een schitterende kleuren!
Nemen jullie dit keer wel een goudklompje mee als je er een tegenkomt?
Liefs, Bar
25 Mei 2012 - 07:45
Ton:
Woorden schieten te kort, dus hier onder mijn reactie:
oftewel: WAUW -
25 Mei 2012 - 08:34
Bas:
Dit is bijna niet voor te stellen , zo ontzettend mooi. Wat een belevenis om dit met eigen ogen te kunnen aanschouwen. En heerlijk die kiwi's, als fruitliefhebber zou ik daar zo willen wonen !! Helaas kan ik vanuit lijn 11 dit moois allemaal niet aanschouwen.
Het is hier momenteel behoorlijk heet en het is bijna Pinksteren dus lekker een lang weekend!!
Jullie weer heel veel plezier!! groetjes, Bas
25 Mei 2012 - 08:58
Ellu En Hans:
Volgens ons zijn jullie in sprookjesland, wat een ontzettend mooie foto's weer, en onze lieve koekkies monster zit lekker te genieten, hihi.
Kon niet eerder reageren, want mijn vader was weer eens gevallen, kreeg telefoon uit een
ambulance, hebben nu een rollater voor hem gekocht, en heb gisteren samen boodschappen
gedaan en dat ging prima, geslaagd voor zijn wandelrijbewijs.
Kunnen jullie niet een kistje kiwi's opsturen ze zien er zo lekker uit.
Genieten jullie maar weer van al dat moois, liefs Elly en Hans
25 Mei 2012 - 11:43
Norma:
Hoi,
Wat leuk om alles te lezen wat jullie doen. Ik weet nog hoe mooi ik alles vond (en vind) in Nieuw Zeeland. Wij hebben het hier ook geweldig. Zijn terug van Kreta, waar het onwijs gezellig was met de familie. Geniet nog maar lekker van jullie reis.
25 Mei 2012 - 17:15
Bep:
Wat een mooie kleuren! Op de foto al heel mooi, hoe mooi moet het dan in het echt zijn? Wat een schitterende posters, ansichtkaarten, bureaubladachtergronden hebben jullie geschoten.
En die kiwi's........ heerlijk! Robs lievelingsvruchten als hij ze niet hoeft te schillen.... Ze smaken daar zeker nog 10 keer zo lekker. Wat een grote trossen aan die iele boompjes.
Doe je best met goud zoeken! Vind maar een heleboel klompen.
Lekker de Biggies en de slides eraf wandelen! Anders pas je niet meer in de vliegtuigstoel, Leo!