Van Westport naar Takaka
Door: irisenleo
14 Mei 2012 | Nieuw Zeeland, Takaka
We zijn vanochtend via de Buller River naar het noorden gereden, zo'n 200 km. Alleen maar regen, regen en nog eens regen! Voordeel: ik hoefde de hangbrug niet over . Paar foto's genomen van de hangbrug en van de rotsen die over de weg hangen, maar voor de rest niet uitgestapt.
Bij Mac Donald's in Motueka geluncht en wifi opgestart om de reacties van jullie te lezen.
Richting Takeka gereden over een spectaculaire bergweg. Het betreft 1 berg van 750 meter hoog, waar je in 20 minuten 359 bochten krijgt. En dan ben je eindelijk aan de andere kant. Ongelooflijk, Leo bleef draaien. Hij heeft er spierpijn van. En maar plenzen.
In Takaka een motel gezocht rond half 4. Heel lieve oudere vrouw bij de receptie, die ons vertelde dat het al een week slecht weer is. En het heet hier Golden Bay, i.v.m. de zon die hier meestal schijnt! . Onze kamer is goedkoop en erg mooi ingericht. Lijkt wel een huis. Je zou hier zo een week kunnen verblijven, als het mooi weer was.
Om 4 uur werd het eindelijk droog en zijn we naar de Pu Pu Springs gegaan; natuurlijke bronnen met het zuiverste water ter wereld (wetenschappelijk getest!).
Wat mooi! En die kleuren! Komen zelfs over op de foto's. En we zagen ineens een kotuku, een bijzondere vogel, die je maar eens in je leven ziet volgens de Maori, omdat ze erg schuw zijn en maar weinig voorkomen. Wat een mazzel na dat rot weer! Zo zie je maar, geluk zit in een klein hoekje.
Net lekker gegeten in een plaatselijk hotel. Je eet hier meestal in de bar van een gelegenheid. Erg informeel, maar supervriendelijk en erg lekker/veel.
Morgen naar Nelson en als het geen mooi weer is, gelijk richting de oostkust, op weg naar Christchurch (maar dat is nog ver weg).
14 Mei 2012 - 09:04
Hugo:
Ik had t overgewicht genomen! Leuk om die hangbrug weer te zien. Wij zijn er in ganzenpas overheen gegaan. Jammer van t weer maar als Hollanders zijn jullie het een en ander gewend! Zuidwester bij je? Gr. Hugo & Jos -
14 Mei 2012 - 09:11
Ton:
de foto's zijn ALWEER helemaal te WAUW.
Jammer van de regen, maar ja, het seizoen is er ook naar. Maar.......GENIET ervan zolang jullie daar zijn.
En om het er even lekker in te wrijven:: hier schijnt het zonnetje VOLUIT, als vanaf 06.00 uur. lol
14 Mei 2012 - 11:53
Pamela:
Wat jammer van dat goud, was toch leuk geweest om neer te leggen in huis, maar ja waarschijnlijk had je goud aan overbagage mogen betalen :)
Ach wat heb je aan goud als je de Kotuku hebt gezien, niets toch. Prachtige natuur trouwens,
als ik ooit tijd en goud heb, ga ik naar Nieuw-Zeeland.
Heel veel plezier nog en we mailen weer.
Pamela -
14 Mei 2012 - 13:17
Kees En Miek:
Wat is dat nou, gouddelvers en dan niets meenemen?!?!?! Wat een fantastische foto´s weer, jammer van de regen, maar ja, het is herfst tenslotte. Hier een blauwe lucht en zon, wel lage temperatuur, dat is jammer. Bijzondere namen voor de dieren en plaatsen, jullie leren al aardig wat Maorisch of hoe het ook heet.
Genieten maar! -
14 Mei 2012 - 14:17
Truus:
eindelijk ook weer bericht van mij. Prachtig zeg, maar jammer dat het veel regent, hier nog erger, denk ik, ik heb tenminste nog weinig buiten gezeten, als het zonnig is, staat er een aardig windje!
had de hele dag cursus, ben er gaar van. Genieten jullie maar, echt heerlijk dat jullie zo genieten, Nicole, Scott en de kinderen ook, zitten nu heerlijk in zonnig Griekenland!
Ik vind je wel dapper hoor Iris, steeds op die hoogtes en bruggen, brrrrr. Liefs, Truus
14 Mei 2012 - 14:26
Bep:
Laat ik toch maar weer reageren, je weet maar nooit.......
Prachtige uitzichten, prachtige foto's van Pu Pu Springs, poe... poe......Wat is de wereld toch mooi.
Ook nog een kotuku gezien, wat een grappig beest met een grappige naam.
Het lijkt wel of jullie in een rollercoaster zaten, tsjonge, wat een geslinger op die bergweg. En alsmaar uitkijken voor tegenliggers of waren die er niet? Eng in die regen..........
Ik hoop dat het droog blijft morgen en dat jullie weer veel mooie dingen gaan zien.
Daaaaaag! -
14 Mei 2012 - 19:12
Barbara:
Ik denk dat de Goden toch met jullie waren hoor, met al die regen, want je wilde toch al niet op die hangbrug!! Mooie foto's weer hoor, ik hoop alleen wel dat het wat droger gaat worden voor jullie, want met een zonnetje ziet alles er toch nog mooier uit (al was het maar voor de foto's).
xx -
15 Mei 2012 - 09:10
Rik En Marica:
Fijn om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben.
Het lijkt ook een prachtig land.
\
Hier alles ok.
Jelle groeit als kool , is al 25 kg en gaat prima luisteren.
Veel plezier en liefs van ons
Rik en Marica