Van Christchurch naar Greymouth - Reisverslag uit Greymouth, Nieuw Zeeland van irisenleo - WaarBenJij.nu Van Christchurch naar Greymouth - Reisverslag uit Greymouth, Nieuw Zeeland van irisenleo - WaarBenJij.nu

Van Christchurch naar Greymouth

Door: irisenleo

Blijf op de hoogte en volg

12 Mei 2012 | Nieuw Zeeland, Greymouth

Eerst getankt en toen vertrokken naar de westkust. De weg is 260 km lang en slingert door vlaktes en bergen (de Lewis-pass).

Gestopt voor koffie met wat lekkers in Hanmer Springs, een thermaal plaatsje. Erg toeristisch maar wel gezellig.
De weg naar het plaatsje ging over een hoge brug, die even later op de foto gezet kon worden op een uitkijkpunt. Zie het resultaat op de foto. Het uitzicht was weer eens grandioos.

Onderweg lekker geluncht in de bossen. Het weer was veel beter dan voorspeld was, dus even frisse lucht gesnoven.

Rond half 4 kwamen we in Greymouth aan. Even daarvoor zagen we een zonderling tafereel bij een huis. Als je inzoemt op de borden, begrijp je wat we bedoelen. Maar de auto's waren ook al bijzonder.

Ingeschreven bij het Paroa Hotel. Tegenover dit hotel loopt de weg naar Shantytown, een nagebouwd goudstadje. We zijn alvast gaan kijken wat het is en gaan morgenochtend terug voor een bezoek. Het begon net te regenen en het is maar open tot 5 uur. Morgen hebben we meer tijd en beter weer (hopen we). Je gaat ook met een oude locomotief door de rimboe, naar de plek waar vroeger de gouddelvers actief waren. Je mag zelf ook naar goud zoeken, dus als we nog langer wegblijven, dan weten jullie hoe laat het is!!

Vanavond eten we in het hotel. Duim voor droog weer morgen.
Barbara, hele fijne verjaardag en we proberen nog te bellen.

• 12 Mei 2012 - 07:44

Barbara:

Wat een mooie natuur is het toch, en wat een foto, die laatste, leguber!
    Geniet van jullie verdere trip en succes met het zoeken naar goudstaven.
    Veel liefs,
    Bar xxx

• 12 Mei 2012 - 07:46

Barbara:

Nicole ook gefeliciteerd met jouw verjaardag. Toch apart om dit in Nederland te vieren lijkt me.
    Ik denk dat jullie het in Nederland ook naar je zin hebt. Iris en Leo genieten in elk geval met volle teugen.

• 12 Mei 2012 - 08:27

Ton:

Alweer hele mooie foto's !!
    Geniet !!

• 12 Mei 2012 - 08:45

Bas:

Wat is het daar toch ontzettend mooi!! Maar Nederland is natuurlijk ook wel mooi met al die autowegen! Goeie reis verder !

liefs, Bas

• 12 Mei 2012 - 10:00

Kees En Miek:

Wat een schitterende natuur. Ik verwacht wel dat jullie terugkomen met een paar goudstaven. Veel plezier en geniet ervan.

• 12 Mei 2012 - 10:05

Sorry jongens, maar goudstaven vind je niet in het water. Hooguit goudklompjes! We delen de opbrengst met iedereen die gereageerd heeft !!

• 12 Mei 2012 - 14:18

Elly En Hans:

Gauw maar even reageren je weet maar nooit, zal wel niet lukken alleen in onze dromen.
    Wat een mooie foto van die brug toen ik hem zag dacht ik woow wat mooi zeg.
    Wat die auto's betreft, volgens mij zijn die mensen daar konstant dronken of zo, wel een
    heel apart gezicht.
    liefs Elly en Hans

• 12 Mei 2012 - 17:37

Bep:

Wilde ik net een keertje overslaan.........
    Goed zoeken morgen!

Veel plezier!

• 15 Mei 2012 - 08:42

Janny:

Kiwi dat is toch een vogel die alleen in Nieuw Zeeland voorkomt?
    Gisteren een prachtige documentaire gezien over vogels die alleen in Nieuw Zeeland of op de eilanden voorkomen. Prachtig. groetjes