Van Twizel naar Christchurch - Reisverslag uit Lake Tekapo, Nieuw Zeeland van irisenleo - WaarBenJij.nu Van Twizel naar Christchurch - Reisverslag uit Lake Tekapo, Nieuw Zeeland van irisenleo - WaarBenJij.nu

Van Twizel naar Christchurch

Door: irisenleo

Blijf op de hoogte en volg

09 Mei 2012 | Nieuw Zeeland, Lake Tekapo

Vanochtend weer op weg naar Christchurch gegaan. Het was regenachtig en maar 12 graden. Gelukkig geen wind, dus het voelde wel lekker aan.

Onderweg gestopt om mooie plaatjes te schieten van de laaghangende bewolking. Soms zag je nog net een besneeuwde top erbovenuit steken. Hoop dat het overkomt op de foto's.

Bij de meren Tekapo en Pukaki was het even droog, dus ook daar wat foto's gemaakt. Bij Lake Tekapo staat het standbeeld van de bordercollie, die hier door de schapenboeren gebruikt wordt. Ook staat er een klein kerkje, wat deze ochtend overvallen werd door een troep japanners. Niet weg te slaan daar! Ik heb ze dus ook maar op de foto gezet.

Koffie gedronken bij een klein bakkerijtje in Fairlie. Met een heerlijk gebakje erbij natuurlijk, want die zijn hier erg lekker!

Door de miezerregen de laatste 100 km afgelegd en na het boodschappen doen, waren we om 3 uur weer thuis.
Het dreigt hier wel, maar we hebben tot nu nog geen regen gehad. Misschien blijft het de komende dagen ook wel droog.

Het hele zuidereiland heeft de komende dagen last van bewolking en regen, dus we blijven lekker even thuis. Waarschijnlijk vertrekken we zaterdag of zondag naar het noorden van het zuidereiland. We wachten de voorspellingen even af.

Jullie zijn dus even een paar dagen van ons verlost . Hoop dat jullie een beetje mooi weekend krijgen, want dat mag zo langzamerhand wel (zeker op de verjaardag van Barbara). Nicole is ook op de 12e jarig; heel toevallig!

• 09 Mei 2012 - 06:11

Barbara:

Het is geen straf hoor om jullie verslagen te lezen, alleen maar gezellig en zo profiteren wij hier in dit kikkerlandje een beetje mee! De vooruitzichten zijn niet echt best voor zaterdag, 11 of 12 gr, brrr... dat wordt dus binnen vieren helaas!
    Liefs, Bar xx

• 09 Mei 2012 - 06:44

Elly En Hans:

Niet eens bungeejumpen?? hadden we
    nou toch echt verwacht dat jullie dat zouden doen brrrr. Volgens onze zitten
    jullie in een sprookjesland wat een schitterende natuur, gelukkig sturen jullie foto's anders zou je het haast niet geloven. Fijn dat jullie zo genieten
    heerlijk om te volgen.
    Heb gisteren mijn eerste gesprek gehad gelukkig hadden we een klik,
    ik zie het allemaal wel.
    Hier is het ook nog steeds koud maar dat horen jullie al van iedereen, willen terug naar Jordanie waar we 30 graden hadden, hebben geprobeert om 10 graden in de koffer te stoppen maar het vloog het steeds uit.
    Neem lekker even rust en dan horen we jullie weer, liefs van ons

• 09 Mei 2012 - 07:37

Ton:

Nou, de eerste trips zitten er op. Jullie hebben giga veel gedaan , gezien en beleefd, dus nu maar even goed uitrusten. !!
    Jullie moeten wel nog even terug om de kop van die Collie óók op de foto te zetten. hahahahaha.
    We kijken uit naar jullie volgende verslag+foto's. Have fun. gr. wij

• 09 Mei 2012 - 08:22

Danielle:

Wat moet ik nu lezen als ik wakker wordt. :-(

• 09 Mei 2012 - 09:24

Janny:

Weer prachtige foto's. Je ziet heel goed dat het herfst wordt. Qua temperatuur is het hier ook herfst. De weersberichten klopten de afgelopen week niet en daardoor hebben we toch nog op onze vrije dagen heerlijk buiten kunnen zijn. We missen de berichtjes als ze er niet zijn! groetjes

• 09 Mei 2012 - 10:43

Bep:

Heel mooi hoor, vooral de foto's van de meren en die bijzondere gestapelde stenen. Het doet me ook aan Amerika denken. En Tenerife w.b. de laaghangende bewolking. Wat een sprookje......
    Ben blij met de complete collie......
    Lekker uitrusten nu en genieten van het mooie grote huis en van alle gemaakte foto's op jullie tablet of computer.
    Ik kijk uit naar jullie volgende avonturen....

• 09 Mei 2012 - 15:13

Kees En Miek:

Wat ......... geen verslag meer?????? Daaraan zijn we nu zo gewend, we willen niet zonder. Ga maar gauw weer op stap, dan komen ze weer. Nee hoor, alle gekheid op een stokje, jullie mogen ook wel even uitblazen en de kachel aanzetten zeker? Hier niet veel anders, het blijft koud en nat.

• 09 Mei 2012 - 17:10

Janny En Paul:

Hallo luitjes, al een paar keer geprobeerd om een berichtje te sturen,
    maar ja ,ik en een computer.(j)
    Hele mooie verslagen en fotos gezien van jullie reis tot nu toe.
    Geniet er lekker van en tot het volgende verslag.
    hopenlijk ook nog met mooi weer,
    Liefs, Paul en Janny