Naar de westkust (en nu met foto's) - Reisverslag uit Harihari, Nieuw Zeeland van irisenleo - WaarBenJij.nu Naar de westkust (en nu met foto's) - Reisverslag uit Harihari, Nieuw Zeeland van irisenleo - WaarBenJij.nu

Naar de westkust (en nu met foto's)

Door: irisenleo

Blijf op de hoogte en volg

05 Mei 2012 | Nieuw Zeeland, Harihari

Vanochtend vertrokken in westelijke richting, over de Arthur's Pass, naar de westkust.

We hebben al zoveel moois gezien, maar onderweg keken we weer onze ogen uit. Ruige bergen, groene vlaktes, haarspeldbochten en verlaten vlaktes wisselden elkaar af. Het mooiste waren nog de laaghangende wolken rond de bergen. Hoop dat de foto's voor zich spreken.

Onderweg geluncht in een leuk cafe. Na ruim 3 uur kwamen we aan de kust. In de plaats Hokitika naar het Kiwi Center gegaan. Daar kan je nog kiwi-vogels zien. Het zijn nachtvogels, die je normaal niet ziet. Hier was een donkere
ruimte, waar je ze kan zien als je geluk hebt. Je mag niet fotograferen of filmen en ook alleen fluisteren. Na lang wachten kwam er eentje te voorschijn om te eten. Hele aparte ervaring! Ze zijn iets groter dan een kip en hebben een hele lange snavel.

In het centrum hadden ze ook veel aquaria met vissen. In een heel groot bassin zwommen reuze alen, een soort murenes. Sommigen zijn groter dan een mens. Het was net voedertijd, dus dat was boffen. En omdat we de enigen waren mocht Iris ze voeren. Ze kregen reepjes biefstuk. Wat een enge bekken hebben die beesten!

Hierna een wandeling over het strand gemaakt, in het zonnetje, langs de Tasmaanse Zee. Mooie houtcreaties op het strand.

Doorgereden langs de schitterende kust, tussen het regenwoud door (ligt aan weerskanten langs de weg). Gestopt in Harihari (leuke naam he), waar we nu in een hotelletje zitten. Eten hier ook vanavond, want verder is hier niet veel.

Morgen verder naar het zuiden, richting de gletsjers en gletsjermeren. Daar willen we ook gaan wandelen. Hoop dat het net zo'n mooi weer wordt als vandaag.

Foto's volgen later, want er is geen wifi op de kamer. Dit getypt in de bar.

• 05 Mei 2012 - 07:45

Ton:

Probeer alle indrukken te verwerken, want het zijn er zó veel dat het je gaat duizelen. Goed dat jullie een dagboek maken en je foto's daarin ook agenderen.

veel plezier en we denken dat het hier net zo koud is als bij jullie, dus......... je mist NIKS.

• 05 Mei 2012 - 08:02

Barbara:

Ben beniewd naar de foto's, zeker die van die grote alen die Iris eten mocht geven. Hier alles zijn gangetje, het is weer bewolkt en frisjes hier, dus inderdaad zoals Ton al schreef, je mist niets! Zondagmiddag ga ik naar papa, nieuwe poging doen om jullie site te zien te krijgen op zijn pc, zodat hij kan reageren. Slaap lekker en veel plezier met jullie vervolg trip! Liefs, xx

• 05 Mei 2012 - 08:05

Bas:

klint weer goed, als je dit toch ziet dan is het toch altijd moeilijk om weer terug te komen. Ik zie net dat de foto's later komen dus die hou ik te goed, hier is het nu Bevrijdingsdag en ik ga denk ik naar 't Spuiplein, klinkt wel totaal anders als je de rust "proeft "die jullie nu meemaken, een hele fijne voortzetting van deze mooie dag!! liefs, Bas

• 05 Mei 2012 - 08:09

Hugo En Jos:

Hoi Iris en Leo,

Hokitika, het blijven mooie namen in dit mooie land, toch? Wij hebben hier overnacht boven een bar. Was wat rumoerig! gletsjers smelten in rap tempo, we zijn benieuwd hoe de stand van zaken daar nu is. Rond Queenstown valt veel mooie natuur te genieten dus wandelschoenen aan! Eet ze en tot mails!
    Groet Hugo en Jos

• 05 Mei 2012 - 11:37

Kees En Miek:

Ieeeegh, wat een enge vissen, dat jij die durfde te voeren!!! Mooie foto's weer erbij. Wij hebben net vandaag nieuwe wandelschoenen gekocht, maar zijn niet echt in de buurt om met jullie mee te wandelen, dat doen we dan maar in het Kellerwald, dat ook prachtig is nu met alle uitlopende beuken. Wij gaan morgen weer naar Zoetermeer, hadden hier heel wat beter weer dan in Holland, mazzel gehad dus. Zijn benieuwd naar jullie volgende verslag.

• 09 Juli 2012 - 19:33

Bo Everling: