Van Wanganui naar Wellington - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van irisenleo - WaarBenJij.nu Van Wanganui naar Wellington - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van irisenleo - WaarBenJij.nu

Van Wanganui naar Wellington

Door: irisenleo

Blijf op de hoogte en volg

06 Juni 2012 | Nieuw Zeeland, Wellington

Het was vanochtend even droog, dus zijn we vlakbij het hotel naar een lift in een berg gegaan. Schijnen er maar twee van op de wereld te zijn. De lift is bereikbaar via een tunnel van 220 meter lang. Daarna de lift (uit 1918) in, die je in een paar minuten naar een hoogte van 60 meter brengt. De liftschacht is in de berg gebouwd.

Ongelooflijk dat ze zoiets konden bouwen toen. Boven heb je een mooi uitzicht over de stad. Naar beneden zijn we gaan lopen.

Heel kort gewandeld in de stad Palmerston,  maar het ging regenen met een flinke wind, dus weer teruggegaan naar de auto. Rest van de weg naar Wellington hevige regen gehad met stormachtige wind.

Dus maar in een keer doorgereden naar Wellington en daar een motel voor 2 nachten genomen. We gaan vrijdagochtend op de boot naar Picton. Hopelijk is het morgen wat droger, want op dit moment plenst het nog steeds. Dan kunnen we de stad nog verkennen voordat we het noordereiland definitief verlaten. We hebben alles gezien wat we wilden en hebben erg geboft met het weer (tot vandaag).

Net gaan lopen naar een japans restaurant (was dichtste bij) en lekker nat aangekomen. Heerlijk geeten en toen weer door de regen en wind terug de heuvel op. Lijkt wel een nederlandse herfst!

Op het zuidereiland is het echt winter geworden, want er is sneeuw gevallen. Ook in Christchurch, volgens een vriendin van Nicole, die we gemaild hadden (zij houdt het huis in de gaten als wij weg zijn). Maken we dat ook nog mee!

• 06 Juni 2012 - 08:52

Helaas is de verbinding erg slecht, dus de foto's komen later.

• 06 Juni 2012 - 09:02

Is toch gelukt!

• 06 Juni 2012 - 09:35

Ton:

Ha daar.
    Mooie lange gang naar die lift. In Nederland zouden alle muren allang volgespoten zijn met graffiti en zou het daar stinken als in een urinoir. Gelukkig bestaan en dus nog beschaafde mensen.
    Qua weer ontlopen we elkaar niet veel. Ook hier is het koud, nat en winderig, dus...........
    Gelukkig is er niets mis met het klimaat.
    Gelukkig hebben jullie alles gezien wat jullie wilden zien en voor de rest : " You can't see it all !! "
    We hopen dat de wind is gaan liggen als jullie op de boot stappen op weg naar Picton en langzaam aan naar "huis ".
    Geniet geniet geniet verder.
    wij

• 06 Juni 2012 - 10:32

Kees En Miek:

Apart die tunnel, ik weet alleen van Kaprun - door het ongeluk destijds- dat zij daar ook een tunnel in een berg hebben. Waren het misschien Oostenrijkse bouwers?

Het weer is hier ook als in november, dus daarvoor hoef je niet terug te komen, het regende net pijpenstelen!!! En nog een beetje koud erbij!!

Genieten nog maar!

• 06 Juni 2012 - 10:48

Bep:

Ik kan me iets soortgelijks herinneren in Alicante, maar dat zal vast minder hoog geweest zijn. Een tunnel door een berg met lift naar een kasteel. Ik zal straks wel even gaan googlen.
    En het weer bij jullie kan ik me ook heel goed indenken, ik hoef alleen maar naar buiten te kijken.
    Ik ga heel erg voor jullie duimen dat het vrijdag rustig weer is.
    Veel plezier in Wellington!

• 06 Juni 2012 - 12:49

Elly En Hans:

Wat apart zeg zo'n lift, je durft steeds meer dingen te doen Iris, petje af. Mooi hoor die tunnel.
    Zijn benieuwd naar de foto's van Wellington, succes met de boottocht, hopelijk geen hoge golven.
    Vandaag voor het eerst vrijwilligerswerk gedaan bij huize Houtwijk vond het erg leuk, in de regen op de fiets, nu is het droog en ben nog even doorgereden naar Barbara op haar werk.
    Gaan jullie terug via Christchurch? dan kunnen jullie misschien sneeuwballen gooien, na de reis kunnen jullie zeker zeggen dat je alle weersomstandigheden gehad hebben, toch.
    Wachten weer op de mooie foto's, liefs Elly en Hans