Van Masterton naar Napier
Door: irisenleo
21 Mei 2012 | Nieuw Zeeland, Napier
Om kwart voor 11 ging alles weer aan, maar toen zijn we maar blijven liggen. Ontbeten om 8 uur met eigengemaakte jam van Jennifer. Het was 's nachts -2 graden geweest, dus we moesten even krabben. Maar het zonnetje scheen weer! Vertrokken om half 10.
Onderweg diverse leuke dorpjes bekeken. Gestopt bij een wildlife center, waar de inheemse vogels van N.Z. te zien zijn in hun natuurlijke omgeving. Hier hebben we een heerlijke wandeling in de zon gemaakt van ruim anderhalf uur. Het was wel ontzettend klimmen, maar het uitzicht was de moeite waard. We hebben ook 2 kiwi's gezien in het Kiwi-huis (weer helemaal verduisterd). Hiervan was er eentje een albino, dus die zag je gelijk oplichten in de duisternis. Heel apart weer.
Helaas mag je geen foto's nemen met flits, dus zie je nauwelijks iets op de foto.
Rond 4 uur aangekomen in Napier aan de kust, een art deco stijl plaats. Fijn motel gevonden aan de boulevard, en nog even lekker gewandeld en genoten van de zon. We boffen maar met het weer! En het schijnt deze week nog zo te blijven. 's Nachts koud, maar overdag zon en 15 graden. Vanavond eten in een thais restaurant aan de boulevard.
Morgen weer op weg, verder naar het noorden langs de kust. De kilometerstand staat inmiddels op 5000 km, dus daar komen er nog wel een paar 1000 bij.
21 Mei 2012 - 07:07
Barbara:
Mooie foto's weer! Ontbijtje zag er goed uit, toch lief dat jullie zo gastvrij ontvangen worden overal.
Jullie zitten op de helft nu, het lijkt al een eeuwigheid dat jullie weg zijn!
Nieuws vanaf deze kant van de aardbol: erg aardbeving in Noord Italie (geen aardbevingsgebied), Robin Gibb overleden (R.I.P) 62 jaar geworden. (nostalgie voor ons Iris) en de zon schijnt hier gelukkig en hebben we een heerlijke temperatuur (mocht ook wel eens). Vandaag heb ik nog een vrij dagje want ik moet a.s. zaterdag werken (krijg je een extra dag vrij) en morgen weer aan de slag. Gisteren bij Pap geweest, was gezellig!
Veel liefs en goeie reis verder, over het Noordereiland.
Bar xxx -
21 Mei 2012 - 07:11
Elly En Hans:
Wauwie, wauwie, weer zulke mooie foto's, het houd niet op, wat heerlijk dat jullie zo genieten.
Dit heeft toch wel een beetje Lord of de Rings gehalte.
Lekker dat het weer zo goed is, ga maar door met zulke mooie foto's dan genieten wij net
zo hard mee, liefs Elly en Hans -
21 Mei 2012 - 07:57
Hugo En Jos:
Op weg naar het noorden, we zijn benieuwd waar jullie uitkomen. Wel een eind rijden maar Coromandel is een aanrader! Als jullie hier naar toe gaan dan zeker het park van de oude hippie bezoeken en in het treintje naar boven.
De foto's doen alle herinneringen weer boven komen. Prachtig land dus blijf genieten.
Groetjes -
21 Mei 2012 - 09:36
Ton:
Alwéér zo'n prachtige plaatjes.
Het gaat maar door, het gaat maar door.
Toch maar emigreren naar daar i.p.v. Duitsland ??
have fun
21 Mei 2012 - 09:37
Ton:
By the way: we nemen aan dat jullie via jullie Apps. zélf de nieuwsberichten kunnen volgen ????????????
T & R
21 Mei 2012 - 16:23
Bep:
Een stroomstoring verwacht je niet in Nieuw Zeeland; het lijkt me wel eng zo donker en zo afgelegen. Gelukkig was er een waakhond....je....
Wat een mooi weer hebben jullie! Leuk zo'n wildlifecenter met kiwi's.
Geniet van de komende reis langs de kust! -
21 Mei 2012 - 18:59
Bas:
Aan de tijden te zien van bijna al onderstaande schrijvers ben ik nog één van de weinigen die op een baggerkantoor aan het werk is.
Maar ik geniet elke avond weer van jullie foto's, het kan gewoon niet zo zijn dat jullie morgen nog mooiere foto's maken, wat een ellendig mooi land is dit!! Is toch wel wat anders als het Zuiderpark op een zonnige dag met honderden gastarbeiders om een bbq.! Geweldig dat je soms tijden niemand tegen komt. En is "de misser van Robben"ook door jullie gezien? Hij gaat het gelukkig goed maken tijdens de EK. Jullie maar weer heel veel plezier en tot morgen, liefs, Bas -
21 Mei 2012 - 19:00
Bas:
Onderstaand m.z. boven genoemde ............