Vertrek naar het Noordereiland
Door: irisenleo
17 Mei 2012 | Nieuw Zeeland, Christchurch
We vertrekken zaterdag naar Picton, waar we alvast een motel hebben geboekt, vlakbij de veerboot-terminal.
De overtocht met auto is ook geboekt, voor zondag om 10.30 uur, zodat we zaterdag nog tijd hebben om Picton te verkennen.
We komen dan 3 uur later aan in Wellington. De anti-zeeziekpillen hebben we al gekocht!
Vandaag Scott's moeder gebeld in Masterton, zo'n 70 km van Wellington. Ze was heel enthousiast en we slapen zondagavond bij haar.
Op onze rit naar Masterton komen we in het plaatsje Featherton, waar de enige Fell-locomotief ter wereld staat (zijn er maar 6 van gemaakt). Cor en Ferdi, ik neem aan dat jullie hier alles van weten en dat jullie harten er sneller van gaan slaan. Of ben je er al zelf geweest Ferdi? Zo niet, dan neem ik er een boel foto's van.
Helaas heeft de kijker van ons huis een uur voor de afspraak afgebeld naar de makelaar, dus jullie zitten voorlopig nog met ons opgescheept!
We berichten jullie weer als we zaterdag in Picton zijn.
17 Mei 2012 - 07:58
Hugo En Jos:
Hai Iris en Leo, gedacht aan p.m en a.m.? Benieuwd hoe de overtocht wordt ervaren. Hopelijk krijg je de mooie vergezichten te zien vanaf de afvaart uit Picton. Rotorua is zeker een aanrader om naar toe te gaan. Wel even wennen aan de geur!
Aan de foto te zien is het lekker weer. Houden zo!
Gr. Hugo en Jos -
17 Mei 2012 - 08:20
Barbara:
Zo lekker relaxen in het zonnetje hoort er ook bij. Fijn dat de zon schijnt en jullie nog even lekker een kleurtje op kunnen doen. Wat vervelend zeg dat de 1e kijker afbelt vlakvoor de afspraak! Maar goed er zullen nog wel andere komen!
Mooi dat jullie bij de moeder van Scott kunnen blijven slapen, goeie reis zaterdag/zondag!
Liefs xx -
17 Mei 2012 - 08:38
Ferdi:
Hey hoi,
Featherston zijn we wel doorheen gekomen toen we naar Putangirua Pinnacles gingen. Ik was echter niet op de hoogte dat daar een trein museum was. Trouwens het laatste stukje weg vlak voor Featherston is wel erg leuk om te rijden, heel veel bochten en prachtig uitzicht.
Zitten jullie toevallig in de Tombstone motel in Picton? Echt briljante accomodatie dat, naast een begraafplaats en helemaal in stijl met doodskop aan sleutelhanger en deuren in doodskist vorm. Erg goede bedden ook trouwens.
Cheers,
Ferdi -
17 Mei 2012 - 08:43
Ton:
even lekker bijtanken voor het vermoeiende volgende traject begint. Heel verstandig.
Hier schijnt het zonnetje ook ( af en toe ) maar is het frisjes. Ook de nodige regen uiteraard.
Tja, wat zal ik zeggen van de makelaar cq. de bezichtiger................. laat maar, niks dus.
Have fun, wordt niet zeeziek ( steeds goed naar de horizon kijken als het écht tekeer gaat ) en..... we verheugen ons al op de volgende serie mooie foto's .
Vijver komt goed
17 Mei 2012 - 14:08
Janny En Paul:
Hallo beiden,
Mooie plaatjes iedere keer weer.hopelijk blijft het mooie weer nog even,
dan hebben jullie ook geen last van golven tijdens de overtocht.
Nog heel veel plezier en doe voorzichtig.Liefs xxx -
17 Mei 2012 - 16:53
Thea En Cor:
Fell-locomotief, nog nooit van gehoord.
Even aan het googelen geweest, ziet er gaaf uit.
Doe maar wat foto's.
Nog steeds aan het genieten, is het wel uit te houden zo!!!!!!!!!!!!
veel plezier op het Noorder eiland en met de oversteek hopelijk beter weer dan Ferdi.
groetjes -
17 Mei 2012 - 20:45
Bep:
Goed voorbereid voor de reis naar het noorden!
Ik hoop dat het rustig vaarwater is....
Veel plezier! -
21 Mei 2012 - 19:10
Piet En Berty:
Wij zijn onder de indruk van jullie belevenissen en wat een prachtige foto's, we blijven jullie volgen
en hopen dat het weer mee werkt om jullie vakantie optimaal te doen slagen.
liefs Piet en Berty