Van Oamaru naar Balclutha
Door: irisenleo
30 April 2012 | Nieuw Zeeland, Balclutha
Vanochtend eerst ontbeten bij Mac Donalds en het verslag van gisteren verstuurd. We hebben heerlijk geslapen en zijn om half 10 vertrokken.
Eerst naar Moeraki waar grote ronde keien op het strand liggen. Heel apart, zoals jullie kunnen zien op de foto's. Op het strand liggen allemaal vreemde restanten van planten, wat een vreemd landschap oplevert. De stenen zijn zo'n 60 miljoen jaar oud en zijn ontstaan door kalksteenzouten.
Toen door naar Dunedin (schots georienteerd), wat Edinburgh (Edin) op de heuvel (Dune) betekent. Leuke stad waar genoeg te zien is. Het regende helaas pijpenstelen, dus maar een paraplu gekocht. Het station is erg mooi (klopt inderdaad Hugo), met veel mozaieken. Ook de kathedraal is imposant.
Hier ligt ook het schiereiland Otago Peninsula, waar een smalle weg doorheen loopt. Ontzettend mooie tocht, maar helaas wel met regen en veel wind. Op het puntje kan je de grote albatrossen bekijken, maar helaas was daar door het weer geen excursie te boeken. Jammer, maar we waren blij de auto weer te kunnen opzoeken (wel doorweekt).
Er was halverwege nog een auto de baai ingereden, dus klein oponthoud. En Iris werd gelijk bang natuurlijk dat we ook het water zouden inrijden. Op de terugweg dus maar niet de hoge bergweg genomen. Het weer werd toen iets beter en het zonnetje brak een beetje door.
Vanmiddag gearriveerd in Balclutha en een motel gezocht. We hebben een heel huisje, met keuken en 2 slaapkamers genomen. Verwarming wel aan, want het regent weer en de temperatuur wordt al echt herfst-achtig. Net gegeten bij een plaatselijk hotel. Eenvoudig, maar lekker.
Morgen op weg naar de zuidpunt van het zuidereiland, waarna we langzaam weer terug gaan naar Christchurch.
De landschappen onderweg zijn prachtig. Kijk maar naar de meegestuurde foto's. We genieten!
30 April 2012 - 10:07
Ton:
Schitterende foto's alweer en héél apart die bolle stenen. En tja, vwb het weer..... volgens mij hebben jullie herfst ( net zoals wij trouwens, behalve vandaag )
En tot slot:: Oranje Boven, Oranje Boven, lang leve de Koningin !!!!
Have fun en blijf mooie foto's sturen.
30 April 2012 - 10:23
Ferdi:
Ah kijk, dat ziet er bekend uit.
Ik vond zelf Dunedin een van de mooiste steden van NZ, qua architectuur. Vooral die kathedraal en het station (tja treintjes he ;) )
Geniet ervan!